O cookies
Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej o plikach cookies znajdziesz na stronie informacja o cookies.
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Operacja mająca na celu sprawne wdrażanie LSR, w tym realizację Planu Komunikacji, współfinansowana
jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Przewidywane wyniki operacji: Wdrożona LSR oraz zrealizowany Plan Komunikacji
13 grudnia 2014 r. w Zespole Szkół w Podolu- Górowej (Gmina Gródek nad Dunajcem) odbyło się spotkanie podsumowujące projekt „Baju, baju o śliwkowym kraju, czyli edukacja społeczno- obywatelska przedszkolaków” dofinansowany z Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej.
Stowarzyszenie „Na Śliwkowym Szlaku” zaprasza na spotkanie informacyjne dotyczące Europejskiej
Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego – Małopolska, które odbędzie się 8 grudnia 2014 r. o
godz. 15.30 w Urzędzie Gminy w Iwkowej.
Stowarzyszenie Rozwoju i Promocji Gminy Iwkowa w ramach projektu „Warsztaty kulinarne na bazie
produktów regionalnych, tradycyjnych oraz lokalnych” przy współpracy z Stowarzyszeniem „Na
Śliwkowym Szlaku” zrealizowało cykl warsztatów kulinarnych dla mieszkańców Śliwkowego Szlaku. W
ramach projektu zorganizowano po 4 spotkania w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Czchowie
oraz Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Tęgoborzy.
14 listopada 2014 r. na Listę Produktów Tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi zostały
wpisane trzy kolejne produkty z obszaru Śliwkowego Szlaku: kiełbasa wiejska iwkowska, wędzonka
iwkowska oraz szynka iwkowska. Wszystkie produkty pochodzą z terenu gminy Iwkowa. Iwkowskie
wędliny wytwarzane są w tradycyjny sposób, charakteryzują się wysoką jakością oraz unikalnym
smakiem. Więcej informacji o tych produktach można znaleźć na stronie internetowej
www.nasliwkowymszlaku.pl w zakładce Produkt lokalny.
Stowarzyszenie Rozwoju i Promocji Gminy Iwkowa w ramach projektu
"Organizacja cyklu warsztatów związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i lokalnych, wydanie książki kulinarnej oraz gazetki promującej projekt"
zaprasza do udziału w
warsztatach kulinarnych na bazie produktów lokalnych, regionalnych i tradycyjnych z Małopolski
. Warsztaty skierowane są do mieszkańców gmin obszaru Śliwkowego Szlak: Czchów, Gnojnik, Gródek nad Dunajcem, Iwkowa, Laskowa, Lipnica Murowana oraz Łososina Dolna. Celem warsztatów będzie zapoznanie się z dziedzictwem kulinarnym obszaru oraz aktywizacja w zakresie wykorzystania produktów regionalnych, tradycyjnych oraz lokalnych w działalności gastronomicznej.
10 - 11 października 2014 roku grupa beneficjentów projektu pt. „Baju, baju o śliwkowym kraju, czyli edukacja społeczno - obywatelska przedszkolaków” z gmin Iwkowa, Lipnica Murowana oraz Laskowa wzięła udział w dwudniowym wyjeździe studyjnym do Warszawy. Głównym punktem wyjazdu było spotkanie z Rzecznikiem Praw Dziecka Markiem Michalakiem.
Zakończył się nabór wniosków o przyznanie pomocy na realizację operacji złożonych w ramach naboru dla działania: „Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw („Wdrażanie lokalnych strategii rozwoju” w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007 - 2013 z udziałem środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich).
W ramach ogłoszonego konkursu, który odbywał w terminie 25.08.2014 r. -08.09.2014 r. do biura LGD wpłynęły 3 wnioski w ramach działania „Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw”
W lipcu 2014 roku Małopolska uzyskała status pełnego członkostwa w Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego (ESRDzK).
Głównym celem regionów będących członkami Sieci jest rozwój tradycyjnej i nowoczesnej żywności opartej na lokalnych zasobach surowców. ESRDzK została utworzona, aby promować potrawy regionalne, wzmacniać tożsamość, być platformą współpracy, wymiany wiedzy i doświadczeń między wytwórcami, przetwórcami, restauratorami i sprzedawcami, wspierać rozwój istniejących i nowopowstających podmiotów działających w oparciu o lokalne i regionalne zasoby żywności.
21 września 2014 r. w Iwkowej odbył się festyn „Od ziarenka do wiejskiego rarytasu” oraz XIV Święto Suszonej Śliwki. Były to dwie ostatnie imprezy w ramach akcji Spotkajmy się na… Śliwkowym Szlaku”. Podczas pikniku folklorystycznego, który odbył się w Bacówce „Biały Jeleń” rozstrzygnięto V Śliwkowy Konkurs Kulinarny. W konkursie wzięło udział 20 uczestników z obszaru Śliwkowego Szlaku, którzy przygotowali potrawy ze śliwką w dwóch kategoriach: dania główne, zupy przystawki oraz ciasta, desery, przetwory.
Fundacja Biuro Inicjatyw Społecznych, Stowarzyszenie ESWIP oraz Małopolska Sieć LGD zapraszają do uczestnictwa w Festiwalu „Miejsca z charakterem” realizowanego w ramach projektu „Miejscowości tematyczne w Małopolsce”, który odbędzie się 2-4 października 2014 r. w Krakowie. Wydarzenie to skierowane jest do przedstawicieli instytucji, organizacji pozarządowych działających na rzecz integracji i pomocy społecznej, rynku pracy, rozwoju lokalnego i promocji turystyki oraz do lokalnych liderów i osób zainteresowanych tą tematyką.
Regulamin świadczenia usług doradczych Stowarzyszenia Na Śliwkowym Szlaku
Lokalna Strategia Rozwoju
Statut
Regulamin Zarządu
Regulamin Rady
Regulamin Komisji Rewizyjnej
Regulamin Walnego Zebrania
Regulamin Biura
Deklaracje członkowskie
Rekomendacje
Ankieta
Składka członkowska (formularz)
Plany finansowe
Karta projektu
Zapytanie ofertowe
Polityka środowiskowa
Polityka zakupów
Umowa ramowa
Formularz zmian w LSR
Ankieta monitorująca
Kryteria wyboru operacji
Kryteria wyboru operacji
Kryteria wyboru grantobiorców
Procedura oceny i wyboru grantobiorców oraz oceny realizacji projektu grantowego Stowarzyszenia ''Na Śliwkowym Szlaku''
Procedura oceny i wyboru operacji w ramach poddziałania „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach LSR objętego PROW 2014-2020" realizowanych przez podmioty inne niż LGD
Procedura oceny i wyboru operacji własnych LGD
PLAN KOMUNIKACJI
Zestawienie rzeczowo-finansowe
Informacja o sposobie wykorzystania środków finansowych
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
Plan szkoleń
Inne
Ewaluacja
Raport kontrolny
2023
2022
2021
2020
2019
Raport z ewaluacji zewnętrznej Stowarzyszenia
Staże w Stowarzyszeniu
Konkursy
Ogłoszone
Rozstrzygnięte
Harmonogram naborów
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2016
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2017
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2018
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2019
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2020
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2021
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2022
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2023
Harmonogram realizacji planu komunikacji 2024
Projekty Stowarzyszenia
Fasola z Doliny Dunajca
Komercjalizacja produktu lokalnego
Szlak Węgierski
Wrota Pogórza
Ze sztuką na ty
JA, TY, ON: OBYWATEL – ROZWÓJ AKTYWNOŚCI SPOŁECZNEJ I OBYWATELSKIEJ MŁODZIEŻY
Polsko – słowackie spotkania Liderów
Szkolenia z udzielania pierwszej pomocy dla mieszkańców Gminy Iwkowa
Wschodnia Małopolska na Rowerze
PAT
Odpoczywaj, Chroń, Korzystaj
MIĘDZY NAMI POKOLENIAMI: EDUKACJA + DZIAŁANIE = ROZWÓJ
Społeczeństwo od kuchni – integracja międzypokoleniowa mieszkańców Śliwkowego Szlaku
Baju, baju o śliwkowym kraju, czyli edukacja społeczno- obywatelska przedszkolaków
„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Operacja mająca na celu sprawne wdrażanie LSR, w tym realizację Planu Komunikacji, współfinansowana
jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Przewidywane wyniki operacji: Wdrożona LSR oraz zrealizowany Plan Komunikacji